Pieter Devos klasse apart in Grote Prijs Lummen!

Pieter Devos klasse apart in Grote Prijs Lummen!

Een totaal van dertien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m Grote Prijs van Lummen. Als één van de laatste aan de start was het uiteindelijk Pieter Devos die de winst in eigen land hield. Devos snelde naar de Grand Prix-zege met zijn 10-jarige Karamba Z de Poteau Z (Kannan).

Samen met zijn eigen Kannan-zoon dook hij ongeveer een halve seconde onder de chrono van Harry Allen en KWPN-merrie, Kazelli VDL (Arezzo VDL). Jens Vandenberk zette het Belgische feest verder met de familie Philippaerts', Ma-Belle vh Eegdeken (Cardento).

Samen met Liesbet Caeyman's gefokte merrie verwees Vandenberk, Azelhof-ruiter, Mathias Hazebroek naar de vierde plaats. Hazebroek volgde met Cointreau vd Wouwerse Velden Z (Cupido vd Hoefslag Z) voor Beata Hermelin en Happiness DK Z (Hooch DK).


Brecht Goossens blijft winnen!

Eerder sprong Brecht Goossens al meermaals in de kijker. Ook in de voorafgaande 1.35m rubriek sprong Goossens in de kijker. De Belg sprong voor eigen publiek naar de winst met de 9-jarige Pavana van het Merrethof (Fantomas de Muze). De Limburgse springruiter schreef ook de derde plaats op naam met Noukie Z (Nabab de Rêve). De tweede plaats kwam op naam van Dimme D'Haese en zijn BWP-merrie, Next Funky de Muze (Elvis Ter Putte).

uitslag GP