Pieter de Brabandere niet te kloppen in de CSI1* GP kwalificatie

Pieter de Brabandere niet te kloppen in de CSI1* GP kwalificatie

In de Peelbergen is de CSI1* en CSI2* competitie van start gegaan. Onze landgenoten wisten alvast podiumklasseringen te verzamelen in de openingsrubrieken.

Zo won Pieter de Brabandere de CSI1* GP kwalificatie. In een omloop over twee fazen zette zijn Mien Vd Bisschop de snelste tijd neer van 30,96 seconden. De Duitser Cedric Wolf moest daar met Le Quin zeven honderdsten van een seconde bijtellen en nam daarmee het zilver mee naar huis. Lars Kersten sprong voor Oranje naar plaats drie met Kanjer Van't Heike en een tijd van 31,41 seconden. 

Ook plaats vier was voor Nederland dankzij Loewie Joppen met Candy Holiday. Ane Straumsheim en Carlotta 251 eindigden vijfde.

Bij de 7-jarigen was de winst voor Kim Emmen. Haar Lady Angeles sprong naar de overwinning in 27,06 seconden in de tweede fase. Daar bleef het voor de amazone niet bij want met Rockwell RC eindigde ze ook nog eens tweede met een tijd van 28,19 seconden. Het podium werd vervolledigd door de Belg Alexander Housen met O'Neal Van't Looverijck en een tijd van 29,63 seconden.

Plaats vier was opnieuw voor Nederland dankzij Glenn Knoester en Jayalithya PR, Malin Parmler en Oilily Van't Eigenlo sprongen voor Zweden naar de vijfde plaats. 

Ook in de CSI2* 1.40m proef stond er een Belg op het podium. Thomas de Wit sprong met Gazelle van de Byloke naar het zilver in een tijd van 29,56 seconden in de tweede fase. Hij was daarmee net niet snel genoeg om de Duitser Sven Heitkemper van de troon te stoten. Hij won de proef met Cina Donna Awr en een tijd van 29,25 seconden in de tweede fase. Ook het brons was voor Duitsland met Mario Stevens en Landano Old, die de klus klaarden in 29,63 seconden.
Zijn landgenoot Maximilian Lill sprong met Harmonie L naar de vierde plaats, de Nederlander Marwin van den Nieuwenhuijzen was met Elvixis goed voor plaats vijf.