Pieter Clemens houdt Belgische eer hoog in rankingrubriek Opglabbeek

Pieter Clemens houdt Belgische eer hoog in rankingrubriek Opglabbeek

In Sentower Park werd de dag zonet afgesloten met de rankingrubriek van de CSI2* competitie. 65 deelnemers kwamen aan de start en zes van hen slaagden erin om een foutloze eerste ronde te springen. Een barrage met zes moest dus uitsluitsel bieden.

In die barrage was de Italiaan Giampiero Garofalo de snelste. Hij reed Cava (v. Cadenksy) foutloos rond en stopte de chrono na 36,91 seconden. Kara Chad en Firefly W (v. Nabab de Reve) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen in 36,94 seconden. Matthew Sampson en Curraghgraigue Obos Flight (v. Obos Quality 004) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 38,28 seconden. 

Pieter Clemens (Akarad Hero Z) en Hendrik-Jan Schuttert (Good Farming HS) vervolledigden de top vijf.

Voor Leonie Peeters was er met Tinkoucha Hero Z (v. Tinka's Boy) een negende plaats. Zij kregen één puntje voor tijd in het basisparcours.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m10 was er een Belgische overwinning. Valerie Blommaert reed Izadi di Fer (v. Dakar VDL) als een speer door het parcours en klokte af in 34,25 seconden. Lynn Bloemer volgde op de tweede plaats. Zij rekende op Magic van't Hulgenrode Z (v. Midas vd Endhouse) om in 34,84 seconden een foutloze ronde te springen. Naomi Muller en Hurillo (v. Chello III VDL) vervolledigden de top drie op de derde plaats. 

Hilde Cathrine Furset (Java Jazz) en Donaat Brondeel (Kadans) eindigden op plaatsen vier en vijf. Elise Arroyave (Un Dollar du Taillis Pre) eindigden net buiten de top vijf op de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten