Philippe Vanderhasselt wint Grote Prijs Gèsves

Philippe Vanderhasselt wint Grote Prijs Gèsves

Afgelopen weekend was er ook nationale springsport in Gèsves. Dertien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.40m Grand Prix. Uiteindelijk won Philippe Vanderhasselt met zijn 14-jarige KWPN-merrie, Fenne.

Vanderhasselt en de dochter van Namelus R (fokker: G.M.J. Voesten) bleef de Vlaams-Brabantse springruiter net geen vier seconden voor op Manuel Thiry met Dillen 111 Z (De Flor 111 Z).

Thiry en de 8-jarige Zangersheide-ruin van Stud 111 waren nipt sneller dan Lola de Braekeleer met Morzine de la Pomme (Norton d'Eole). Enkel de top vier slaagde erin een dubbel foutloze omloop te presteren. Francois Bossu volgde zo met Ikann Du Pont-Rihen (Kannan) voor Marine Scauflaire en Skylight d'Alve Z (Spartacus).

Op zondag hield François Mathy Jr. de concurrentie ver achter zich. In de 1.40m hoofdrubriek sprong Mathy Jr. met Quelle Force van Sappenleen naar de winst. De springruiter volgde zichzelf op met Carl GB (Casallco). Drie duo's verzekerden een foutloze omloop. Francois Bossu vervolledigde zo de top drie met Jorduna Van de Kapel (Taalex).

De 1.40m hoofdrubriek op vrijdag kwam op naam van Pascal van Laethem. Samen met Kaliopee du Saint-Chene bleef van Laethem nipt voor op Bertrand Genin en Hyper d'Elle du Tige (Flipper d'Elle). De top drie werd afgewerkt door Vanina Lombard met Venus des Bois (Jarnac).

Alle uitslagen