Peter Weinberg: "De Belgische ruiters en hun paarden verkeren in topvorm"

Peter Weinberg: "De Belgische ruiters en hun paarden verkeren in topvorm"


Na een veel te lange periode zonder competitie, konden de internationale springruiters afgelopen week eindelijk weer aan de bak tijdens de eerste internationale post-Covid wedstrijd, de CSI St-Tropez.Afgelopen week konden we reeds enkele mooie overwinningen noteren in de 2* voor Constant Van Paesschen en Diaz du Thot (Haras du Val Henry) en een GP-overwinning voor Gudrun Patteet met Sea Coast Mona Lisa van ’t Paradijs (Sea Coast), in de 4*-competitie voor François Mathy en Hello Diamant (François Mathy Jr & Merisio) en grepen we heel nipt naast de overwinning in de GP4* op zondag met een tweede plaats voor Jos Verlooy en Igor ( Eurohorse bvba – Graziella Janssen).Gisteren reisden nog enkele van onze toppers af naar St Tropez .

En, ook tijdens de eerste dag van week 2 lieten onze landgenoten reeds van zich horen. Tijdens de 1.45m proef sprongen maar liefst 3 belgen naar een plaats in de top 5: Wilm Vermeir werd 2e met Car Love Epona B ( Epona St Nv) , en voor Gregory Wathelet ( Sandero -Nybor Pferde GMBH & Co KG) en Jos Verlooy (Fabregas – Tim Van Hal – Eurohorse BVBA) was er een respectievelijke 4e en 5e plaats.

Reden genoeg dus voor een kort gesprek met de Team Coach, Peter Weinberg, die mee afreisde naar Zuid-Frankrijk.


“ Het is niet mijn gewoonte om tijdens de CSI, dus de wedstrijden waar geen teamcompetitie plaatsvindt, aanwezig te zijn vanaf dag 1. Meestal beperk ik mij tot het weekend en de Grote Prijs. Maar deze wedstrijd is toch wel heel speciaal en ik kan nu al, op dag twee, zeggen dat zowel de Belgische ruiters als hun paarden in een supervorm verkeren. Ik heb ook al de gelegenheid gehad om met alle Belgen te praten over deze situatie en het verloop van het seizoen, en het spreekt natuurlijk voor zich, ze zijn allemaal enorm enthousiast en hopen met heel hun hart dat het seizoen zich op deze manier zal kunnen verderzetten. De stemming in het Belgische kamp is alvast optimaal!”

Op de vraag of de trainingsdagen die de organisatie van CHIO Aachen aan de ruiters kon aanbieden in mei mee hebben bijgedragen aan het succes en de vorm van de combinaties, antwoordt Peter: “Het heeft zeker geholpen dat de paarden naast de trainingen thuis, in Aken de kans kregen om op een superbodem op vreemd terrein ervaringen op te doen”. Ook Gregory Wathelet beaamt dat mede dankzij Aken, zijn paarden volledig klaar zijn om het nieuwe seizoen aan te vangen.

Natuurlijk wilden wij ook graag weten of de maatregels genomen omwille van het Coronavirus, het verloop van de competitie in St Tropez erg beïnvloeden. Hierover is Peter duidelijk: “ Wij zijn enorm dankbaar dat de competitie kan en mag herbeginnen, en houden ons dan ook strikt aan de voorschriften. Wat de wedstrijd zelf betreft is het grootste verschil met pakweg vorig jaar de beperking op het toegelaten publiek. Maar omdat St-Tropez sowieso niet een wedstrijd is die door 100.000 of meer mensen wordt bezocht, zoals Aken bijvoorbeeld, valt deze beperking niet echt op. Zoals ik al zei, we zijn al heel blij dat we hier mogen zijn en we zullen ons best doen om de lijn van mooie resultaten door te trekken deze en de komende weken.”

Bron: KBRSF