Twee keer goud voor Charlotte Philippe in De Peelbergen

Twee keer goud voor Charlotte Philippe in De Peelbergen

In De Peelbergen ging vandaag een week vol internationale topsport van start. Charlotte Philippe zette er al meteen de toon voor onze Belgische ruiters door naar een eerste plaats te rijden in de rubriek voor zevenjarige paarden én in de 1.35m proef. 

In de rubriek voor zevenjarige paarden werd er over een hoogte van 1.30m in twee fasen special gereden. Charlotte Philippe trok er aan het langste eind en reed de hengst Prestigieux du Bios Madame Z (v. Peppermill) naar een eerste plaats in 30,00 seconden. Christian Ahlmann werd verstoten naar de tweede plaats. Met Condor One Z (v. Codex One) reed hij over de finish in 30,07 seconden. Alexander Hufenstuhl en Jay (v. C-Mocca d'Or) vervolledigden het podium in 30,35 seconden. 

Plaats vier en vijf waren voor Christina Gierlich (Cantuccini 17) en Sophie Hinners (Bonfire Heart). 

Klik hier voor de resultaten. 

In de 1.35m proef zorgde Charlotte Philippe weer voor een Belgische overwinning in De Peelbergen. Met Electro Vd Kromsteeg Z (v. Emerald Van 'T Ruytershof) reed ze winnende tijd van 26,11 seconden. Shane Dawn volgde op de tweede plaats met Coupe Gold (v. Coupe d'Or) in een tijd van 28,44 seconden. Het podium werd vervolledigd door Yannick Janssen van Grunsven met Darwin Ddl (v. Quantum) die in 28,50 seconden over de meet reden. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de 1.40m Qualifier MT Final was het Leonie Peeters (La Lou) die met haar zevende plaats voor de beste Belgische klassering zorgde. Felix Hassmann ging met de eerste én tweede plaats lopen in deze proef met Balance 30 (v. Balou du Rouet) en Sig Black Panther (v. Kannan) . Mario Stevens vervolledigde het podium met Botakara Old (v. Balou du Rouet) 

In de 1.20m rubriek kon Yenthe Schrijvers (Oceane) voor nog een Belgische klassering zorgen met een zesde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.