Ijzersterke Thibeau Spits wint de 2* 1.45m rubriek in Kronenberg

Ijzersterke Thibeau Spits wint de 2* 1.45m rubriek in Kronenberg

De Peelbergen in Kronenberg zijn volop bezig aan hun laatste competitiedag van de week. Terwijl de CSI2*-ruiters het 1.45m voorgeschoteld kregen, maakten de CSI1*-ruiters zich op voor de Youngster Tour finales.

In het 1.45m zorgde Thibeau Spits voor het Belgisch volkslied. Zijn Ibestra VB klaarde de klus in 31,05 seconden in de barrage en vermeed daarmee Nederlandse winst. Kevin Jochems en Cornetboy volgden op iets minder dan acht tienden van een seconde en eindigden zo tweede. Het brons was voor de Zweed Jens Fredricson met Karmel van de Watering

De rest van de top vijf kleurde oranje dankzij Amber Fijen met Ishiblue F op vier en Anouk de Ruijter met Jones op vijf.

Bij de 7-jarigen was het Markus Renzel die het Duits volkslied liet weerklinken. Met Coconetta zette hij in de tweede faze een tijd neer van 28,58 seconden en deed daarmee vier tienden van een seconde beter dan Manon Hees, die met For Coke Z tweede eindigde. Mikolaj Kownacki en Caskano maakten het podium compleet. 

Ruben Romp en Kingsten werden vierde, voor Alexander Housen en Fides du Mas Garnier

Vervolgens sprong Thibeau Spits met Nono Vd Withoeve naar een achtste plaats in de CSI2* 1.40m rubriek. Andere Belgische klasseringen waren er hier voor Dennis Caubergs en Enya de Talma, Hannes Symons met Cayadix Hero Z en tot slot nog voor Gilles Dunon (Thiamo Z). 

Klik hier voor alle resultaten.