Pedro Veniss: "Professionele ruiters missen de adrenaline"

Pedro Veniss: "Professionele ruiters missen de adrenaline"

Pedro Veniss, één van de beste Braziliaanse ruiters ter wereld, had een gesprek met Stud For Life. Daarin vertelde hij hoe hij zich momenteel bezig houdt en dat hij de competities erg mist. 

De Braziliaan woont in Barcelona en focust zich voornamelijk op dressuur: "In het begin wisten we niet wanneer de competitie ter hervat zou worden, dus hielden we de paarden goed in het werk. Nu blijkt dat alles wat langer zal duren dan verwacht, hebben we de trainingen afgebouwd. Ik focus mij nu vooral op dressuuroefeningen maar daar kan ik ook echt van genieten. Mijn toppaard Quabri staat momenteel even op rust en zal zich, omwille van de Coronacrisis, vooral op de fokkerij richten dit seizoen. Ik hoop hem dan volgend jaar mee te starten tijdens de Olympische Spelen, al ik het ook mogelijk dat ik Lord Pezi Junior (v. Lord Pezi) zal rijden. Ik heb hem nog niet zo lang onder het zadel en de Olympische Spelen van 2020 kwamen sowieso te vroeg voor hem maar volgend jaar is hij er misschien wel klaar voor", aldus de Braziliaan. 

Hij gaat verder: "Op dit moment mis ik de wedstrijden enorm. Wij professionele ruiters houden van de adrenaline die competities ons bezorgen. Ik denk niet dat ik ooit langer dan vier weken niet op wedstrijd geweest ben. Toch moeten we het positieve van deze situatie ook zien: ik heb nu meer tijd om met mijn kinderen door te brengen hoewel het niet makkelijk is om met kinderen in het centrum van Barcelona te wonen. Ik denk dat zij het moeilijk zullen hebben als de wedstrijden éénmaal terug beginnen. Ze zijn er nu aan gewend geraakt dat hun vader elke dag thuis is en dan zal ik ineens weer elk weekend weg zijn..."

Bron: Studforlife