Pascale Haep klasse apart in Bonheiden

Pascale Haep klasse apart in Bonheiden

Deze ochtend namen de jonge springpaarden opnieuw als eerste de start in Bonheiden. Bij de zesjarigen was het ditmaal niet Thierry Goffinet maar Dayro Arroyave die met Quintana For 't Zonneveld (For Pleasure) de winst greep. Pascale Haep verzekerde bij de vijfjarigen wel een Belgische eindzege in het zadel van l'Etoile de Fremis (Heavy Metal).

Pascale Haep verzekerde de eerste Belgische winst van de dag in Bonheiden. Samen met de dochter van Heavy Metal, l'Etoile de Fremis bleef Haep nipt voor op Jamie Landers met onder het zadel Dukhan 3 (Toulon). Robin van Thillo vervolledigde voor eigen publiek de top drie. Van Thillo sprong op het podium met de sBs-hengst, Leonardo van de Kapel (Mithras de Regor).

Bij de zesjarigen was het een volledig internationaal podium met Dayro Arroyave op kop. De Colombiaan sprong naar de winst met de dochter van For Pleasure, Quintana For 't Zonneveld. Op exact drie tienden van een seconde verschil volgde de Nederlandse springruiter, Jack Ansems in het zadel van de BWP-merrie, Queen van het Voortveld (Andiamo Z). Voor eigen publiek vervolledigde Alexander Housen de top drie op de rug van Ashford Farm's Chacera (Harley).

Constant van Paesschen volgde net buiten het podium in het zadel van Gaia Val Henry (Vagabond de la Pomme).

Alle uitslagen

F. © ACP Pantel