Pascal Van Laethem en Touquet van het Daalhof winnen 1.40m Grand Prix van Baudour

In het Waalse Baudour werd afgelopen weekend een nationale wedstrijd georganiseerd. Op zondag vond de 1.40m hoge Grand Prix plaats, waar Pascal Van Laethem met Touquet van het Daalhof (v. Alezan) met de overwinning naar huis ging.

Pascal Van Laethem kon rekenen op Touquet vh Daalhof (v. Alezan) om de winnende tijd van 43,45 seconden neer te zetten. Freddy Demuynck volgde hem op de voet met Armageddon vh Leeuwerikenhof (v. Amour He van 't Leeuwerikenhof). Het duo finishte tweede in een tijd van 43,93 seconden. Quentin Novellon en Forever de l'Héribus (v. Figaro Du Ri d'Asse) eindigde derde. Een tijdsfout in de eerste omloop weerhield het duo van een plaats in de jump-off.

Op vier zien we Olivier Vandamme (Nimbus VD Donkhoeve) terwijl de vijfde plaats voor Frederik De Donder (Levana Stw Van Poestemhof) was weggelegd.

Maureen Bavier leidt ereronde in 1.30m/ 1.35m rubriek

Maureen Bavier kon rekenen op Etoile De L'Herse (v. Beaullieu's Think Big) om in de 1.30m/ 1.35m proef de winnende tijd van 31,72 seconden neer te zetten. Hiermee was Bavier het duo Kevin Wastiau en Atout de Rouvray (v. Rock 'N Roll Semilly) te snel af. Zij finishten in 35,79 seconden.

Ook de vierde én de vijfde plaats was hier voor Freddy Demuynck. Met Nashville V't Leeuwerikenhof (v. Nabab de Reve) verzekerde hij de vierde plek en in het zadel van Nougat Van't Leeuwerikenhof Z (v. Nabab de Reve) werd hij vijfde.

Maureen Bavier scoort opnieuw in 1.20m/ 1.25m proef

Ook in de 1.20m/ 1.25m rubriek verzekerde Maureen Bavier de eerste plaats. Met Baibo du Miclot (v. Toscan de Sainte-Hermelle (v. Aldo des Fontenis) werd ze in 65,353 seconden de winnares van de proef. Stephan Verschuere kon rekenen op Avalance D'or Z (v. Atomic Z) om in 66,85 seconden tweede te eindigden. Victoria Vilain en Belle Fee D'Or (v. Riesling du monselet) werden derde in 66,89 seconden.

Zazie Goethals en D'Jolly Jumper (v. Alezan) eindigden vierde en verwezen hiermee Mathis Charon Deligny en Baya Du Lys (v. Quaprice Bois Margot) naar de vijfde plek.