Pascal van Laethem domineert in Ghlin!

Pascal van Laethem domineert in Ghlin!

Er werd niet alleen nationaal gesprongen in Waregem, maar ook in het Waalse Ghlin. Op zaterdag domineerde Pascal van Laethem het podium van de 1.40m nationale Grand Prix. Van Laethem sprong naar een eerste en tweede plaats.

Samen met Eclinsco de L'O (Clinton) schreef van Laethem de winst op naam. Op de rug van Kaliopee du Saint-Chene (Vigo d'Arsouilles) volgde de springruiter zichzelf op, voor Guy Watrin en Bacardi 188 (Andiamo).  Enkel deze drie combinaties slaagden erin de barrage van de Grand Prix foutloos af te werken.

Net buiten het podium volgde Simon Vlaminck met Folie des Flagues (Todt Un Prince) voor Romain Sottas en Countdown IV (Corlensky).

Op vrijdag was het Yves Simon die de top drie domineerde. Simon sprong met Janane D'Esquelmes (KAnnan) naar de winst. De springruiter volgde zichzelf op met de negenjarige Jeuzolympix des Simes (Balou du Rouet). De derde plaats kwam op naam van Sebastien DEliener en Indigo du Grand Moustier (Kannan).

De eerste 1.30m winst was er voor José Thiry en Qouunene AMG (Azzaro VDB Z). Samen met Julien MacEdoine volgde Galaxi Rose Des Vents (Kannan) voor Bertrand Genin en Garance Ste Hermelle (Eras Ste Hermelle).

Op zaterdag hield Antoine Goffin de concurrentie achter zich in de 1.30m rubriek. In het zadel van Katch Me Du Coin (Aganix du Seigneur) bleef Goffin ruim één seconde voor op Mathis Charon Deligny en INaya des Cinq Chenes (Boston Sitte). Olivier Vandamme volgde met Q'El Torrea Van Essene (El Torreo de Muze) op de derde plaats.

De 1.30m Silver Grand Prix op zondag was weggelegd voor Olivier Vanderhasselt. Samen met Christina (Corland) sprong Vanderhasselt op zondag naar de winst voor Olivier Vandamme en I'M Special's Son J.P.P.  (I'M Special de Muze). Het podium van deze 1.30m rubriek werd afgewerkt door Louise van Vooren en Authentique du Castelain Z (Air Jordan Alpha Z).

Alle uitslagen