Paris Vandousselaere en Julie Van Hollebeke winnen tijdens Wintercup 1 & 2 New Flandria Ranch

Paris Vandousselaere en Julie Van Hollebeke winnen tijdens Wintercup 1 & 2 New Flandria Ranch

Ook de New Flandria Ranch vatte dit weekend haar winterwerking aan. Op het programma stonden meteen twee Wintercups: Wintercup 1 (sponsored by Krismar) op zaterdag, en Wintercup 2 (sponsored by Horse and Freedom) op zondag. De grote winnaars hier waren Paris Vandousselaere en Orchidee II van de Tombele bij de paarden, en Julie Van Hollebeke met Milo D.J. bij de pony's.

Wintercup 1

Tijdens de wedstrijd op zaterdag kwamen alleen maar paarden aan de start. Wintercup 1 werd afgesloten met een 1.30m proef, waarbij slechts twee combinaties de nul wisten te behouden in het basisparcours. In de barrage zette Paris Vandousselaere met Orchidee II van de Tombele nogmaals een snelle foutloze omloop neer, wat hen goud opleverde. Nog geen seconde trager en eveneens dubbel nul mocht Vandousselaere, in het zadel van Saido van de Koutermolen, ook het zilver in ontvangst nemen. De derde en laatste deelnemer aan de barage, Magalie Maes, tikte met Nina d'Eclipse één balk uit de lepels en won zo brons.

De eerdere 1.20m proef werd op naam van Louise Florizoone en Ma Belle van Eyck Z geschreven. Gauthier Soute volgde op de rug van Lenard als tweede, voor Logghe Sander met Petit Fille.

Vind alle resultaten van Wintercup 1 op zaterdag hier.

Wintercup 2

Op zondag stonden er wel enkele ponyproeven op de agenda. De laatste en meteen ook hoogste van die dag kwam op naam te staan van Julie Van Hollebeke met Milo D.J., die het 1.10m hoge parcours snel en gezwind naar hun hand wisten te zetten. Katlyn Compernolle sprong op de rug van May Day van de Hoornhoeve naar een tweede plaats, gevolgd door opnieuw Van Hollebeke, daar in het zadel van Vagalam Merveilles.

De uitslagen van Wintercup 2 op zondag kan u raadplegen via hier.