Winst voor Sofie Ven in Stekene

 Winst voor Sofie Ven in Stekene
Op zondag 9 juni vond de vierde VLP-endurance van het seizoen plaats. Deze ging door in de regio Stekene vanuit manege Ruyterhoeve. 97 deelnemers kwamen aan de start voor afstanden van 20 t.e.m. 80km. De organiserende club VLAR kon rekenen op mooi weer maar had te kampen met een samenloop van diverse evenementen in de regio zoals een wielerwedstrijd en een grootse wandeltocht. De wedstrijd verliep zonder incidenten.

In de 80km reeks kwamen negen deelnemers aan de start maar hier liep het echter mis in de eerste lus. De zeven eerste ruiters reden samen fout bij een cruciale splitsing waardoor de laatste lus (van 20km) het eerst gereden werd. Het hoofd van de terreinjury besliste om de twee lussen van 30km nadien te rijden waardoor de totale afstand dezelfde was. Een beslissing conform het reglement waardoor de geslaagden een kwalificatie konden voorleggen maar niet opgenomen werden in het klassement van deze wedstrijd. Van deze zeven combinaties slaagden er zes waarvan Annik Roex met Eclipse de snelste was met een gemiddelde snelheid van 15,14 kpu. Het podium werd uiteindelijk bezet door slechts twee ruiters die hun eerste lus wel juist reden. Beiden reden ze hun wedstrijd geslaagd uit. Op de eerste plaats eindigde zo Sofie Ven met Diablo en op de tweede plaats Maarten Stillaert met LSD Marius. Diablo won de best condition award gesponsord door AVS.


In de 60km (dertien deelnemers) ging de overwinning naar Fausto Janssen met Ak El Akbar die hiermee punten verzamelt voor de VLP junior Cup. Patrick Van Den Bergh met Fa Echnaton won voor de tweede opeenvolgende keer de 40km reeks die 28 deelnemers kende. Inge Huyghe met Noché was de sterkste combinatie van 12 in de 30km en in de kennismakingsreeks (20km) ging de eerste plaats naar Johan Van Gestel met Cesarh.


Bron: VLP