Jockeys positief over aanpassingen op Oostende Koerse

Jockeys positief over aanpassingen op Oostende Koerse
Gisteren werd op Oostende Koerse de tweede rendag van het seizoen afgewerkt. Equnews was opnieuw van de partij en volgde het draf- en galoprennen.

Drafrennen:

Over de hele dag werden er 6 drafrennen georganiseerd. Daarvan gingen er 4 door op de gewone renbaan en 2 op de graspiste. In de 2e ren van de draf was het Fientje Van Brakum met in de sulky Piet Putzeys die als eerste over de finish kwam. Zij gingen de strijd aan met Giovanni D’Anvaing met Marnix De Groote. Ondanks dat Fientje Van Brakum als eerste over de finish kwam, is deze niet als eerste geplaatst. Bij de strijd om de eerste plaats heeft het paard zich niet op een rechte lijn gehouden en heeft zo Giovanni D’anvaing gehinderd. Hierdoor is Fientje Van Brakum 1 plaats achteruit gezet en ging de overwinning naar Marnix De Groote.

Tijdens de eerste ren op de grasbaan was Gerard Van Garde de sterkste van het peloton met het paard CJ’s Photo. Tijdens de laatste rechte lijn kwam CJ’s Photo nog van ver aanzetten om zijn mooie eerste plaats te behalen. Deze kwam over de finish aan een voet van 1’24”00 op een afstand van 2.400m. Na de goede prestaties op de zandbaan bewijst het paard zijn vorm ook op de grasbaan.

Galoprennen:

Door het ongelukkige voorval van vorige week hebben de commissarissen van de Jockey Club extra maatregelen genomen. Ze hebben voor de rennen alle jockeys bij elkaar geroepen om even de aandacht te vestigen waar ze moeten opletten en daar heeft men ook uitgelegd wat ze als extra maatregelen hebben genomen. De Jockey Club heeft een machine laten komen die om de 12cm gaten in de bodem prikte van 25cm diep zodat de bodem kan leven en niet hard is. Hierdoor hebben de paarden meer grip en zal de kans verkleinen tot ongevallen.

Na de rennen hebben de commissarissen de jockeys weer apart geroepen om een overleg te plegen over wat men van de renbaan vond. Daar is er door elke jockey bevestigd dat de bodem in perfecte staat was en dat er op dergelijke manier gekoerst kan worden.

In de eerste galopkoers was het paard Fruit Of Jup met in het zadel Valerie Debruyne als eerste over de finish gekomen. Hierna volgde Glenn Braem met Darkest Night en Vivien Amiot met Marksburry.

Door een ongelukkige voorval is Valerie Debruyne gediskwalificeerd omwille dat ze haar loodzak tijdens de ren is kwijtgespeeld. Hierdoor wordt Glenn Braem die vorig jaar de gouden zweep behaalde de uiteindelijke winnaar.

De 2e ren was in tegenstelling tot de eerste ren geen ren voor de beroepsjockeys, maar dit was een ren voor de amateurjockeys. Hier werd de ren op een bijzonder gemakkelijke manier gewonnen door Laura Luisa met in het zadel Gaëlle Gernay, die ook eveneens vorig jaar de gouden zweep behaalde bij de cavalières van de amateurjockeys. Op de 2e plaats volgde Framait met Brecht Man. De 3e en 4e plaats waren weggelegd voor de stal van Mario Bouckaert.

Oostende Koerse10508546_10204073419736782_1094820823_nOostende KoerseOostende Koerse