Opglabbeek: Leonie Peeters op het podium in de CSI2* 1.40m rubriek

Opglabbeek: Leonie Peeters op het podium in de CSI2* 1.40m rubriek

Ook in het Sentower Park blijven onze Belgen goed presteren. Leonie Peeters sprong naar een tweede plaats in het 1.40m, maar ook in de 1.45m rubriek waren er Belgen terug te vinden in de top tien. 

Darragh Kenny trok aan het langste eind. Met Cicomein VDL (Chacco Blue) wist hij foutloos te blijven in 58,05 seconden, wat ruim voldoende bleek te zijn voor de overwinning. Leonie Peeters en Quaresmas de Marchesana (Conte Della Caccia) waren met 61,89 seconden goed voor het zilver, terwijl Denis Lynch en Chateau Petrus (Cornet Obolensky) het Ierse feestje compleet maken met een derde plaats in 64,76 seconden. 

Eiken Sato en Chacfly PS (Chacco Blue) vervolledigen samen met Katrin Eckermann en Tiamo Z (Otangelo) de top vijf. 

Een zevende en negende plaats waren er voor Abdel Saïd met Cream Couleur Z (Cream On Top) en Vicky van de Poel met Frenchy Vds (Cornet Obolensky).

In het 1.45m was Gilles Dunon de hoogst genoteerde Belg met zesde plaats op Donna Casalla de Poteau (Casall). De overwinning was ook in deze proef voor Ierland dankzij Denis Lynch. Dit keer kon hij rekenen op Cornets Iberio (Cornet Obolensky), die foutloos bleef in 64,13 seconden. Jake Hunter en Global Jativia (Cardento 933) volgen op slechts een tiende van een seconde op de tweede plaats. Felix Hassmann en Gsi Pit Perigueux (Perigueux) maken het podium compleet. 

Tenslotte is er een vierde plaats voor Frederike Staack met Kalinka de Kalvarie (Mr Blue) en een vijfde plaats voor Suus Kuyten met Dallas du Domaine Z (Darco). 

Klik hier voor de resultaten.