Ongewoon: Broertjes Allen winnen om beurt in avondproef & GP van Lier

Ongewoon: Broertjes Allen winnen om beurt in avondproef & GP van Lier

Harry en Bertram Allen, de springruiter-broers uit Ierland, hebben iets opmerkelijks gedaan vanavond in Lier. In de CSIYH voor zevenjarige paarden won Bertram terwijl Harry tweede werd, in de Grote Prijs werden de rollen omgedraaid. Gilles Thomas vergezelde de broers op het podium. 

QUICK RESULT GP

1. Harry Allen - Izzy by Picobello
2. Bertram Allen - Go To Fortuna
3. Gilles Thomas - Edison van Schuttershof


Harry Allen en de elfjarige BWP-gefokte Izzy (Cicero Z) wonnen in 35,25 seconden tijdens de herkansing. Oudere broer Bertram en Go To Fortuna (Eldorado vd Zeshoek) volgden met 35,28 seconden op de teller en moesten zo genoegen nemen met de tweede plaats. Gilles Thomas stuurde Edison van Schuttershof (Darco) naar de derde plaats in 36,42 seconden. 

Lucia Je Jeune-Vizzini en Cabalgaro Z (Calvados Z) werden vierde voor Italië, Bertrand Genin finishte als vijfde in het zadel van Espoir des Merisiers (Qody de St-Aubert). Claire Putters werd zevende, Dimme D'Haese achtste. 

CSIYH 7 yo

In de eerder afgelopen proef voor zevenjarige paarden zagen we het omgekeerde scenario. Bertram Allen won dit keer, hij stuurde de Pacino-zoon Pacino Amiro naar de overwinning in 32,89 seconden. Broer Harry en Harmonie L (Dutch Design) werden tweede in 33,24 seconden. Het brons was voor Piet Raijmakers Jr en Olaya Z (Ogano Sitte). Christophe Vanderhasselt kon Angelika Hero Z naar de vierde plaats sturen, Nadège Janssen en Cherie (Clarimo) rondden de top vijf af. 

Klik hier voor alle resultaten.