Olivier Philippaerts scoort opnieuw top vijf plaats in Aken

Olivier Philippaerts scoort opnieuw top vijf plaats in Aken

Straks staat de Nations Cup centraal op de grote graspiste in Aken. Deze middag kwamen alvast de jonge springpaarden aan de start. In de Youngster rubriek hield Philipp Weishaupt de concurrentie achter zich. Olivier Philippaerts volgde net buiten het podium.


QUICK RESULTS
1. Philipp Weishaupt - Hatrona
2. Eduardo Menezes - H.Big Action
3. Gerrit Nieberg - Ben 431


Philipp Weishaupt won gisteravond nog de eindrubriek en zette zijn motivatie door vandaag. In de Youngster rubriek overwon de Duitse springruiter met de zevenjarige Eldorado vd Zeshoek-merrie, Hatrona. Het duo klokte foutloos af in 65,02 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Eduardo Menezes met de KWPN-hengst, H.Big Action.

Lange tijd hield Olivier Philippaerts vast aan zijn derde plaats, maar werd uiteindelijk verdrongen door Gerrit Nieberg met de 8-jarige Sylvain-zoon, Ben 431. Philippaerts volgde net buiten het podium met onder het zadel de sBs-merrie, Freesby d v. (R.O.) (Deister). 

De top vijf in deze rubriek werd afgewerkt door Elizabeth Madden die haar KWPN-ruin, Garant (Warrant) foutloos door de finish loodste inn 68,39 seconden. Ook Niels Bruynseels stelde zich op in de top tien. Bruynseels stuurde Hubert Hamerlinck's Libelle v. Heffinck (Cooper vd Heffinck) foutloos naar de negende plek.


uitslag