Oliva: Virginie Thonon knap tweede in Gold 1.40m rubriek

Oliva: Virginie Thonon knap tweede in Gold 1.40m rubriek

Onze landgenote Virginie Thonon sprong zonet naar een tweede plaats in de Gold 1.40m rubriek.

De overwinning was voor de Ier Peter Moloney. Zijn Imagine H (Etoulon) sprong in de tweede fase foutloos rond in een tijd van 29,92 seconden. Dit bleek iets meer dan een halve seconde te snel te zijn voor Virginie Thonon die met Spike Vd Withoeve (Sting vd Withoeve) tweede eindigde. Het brons was voor de Zweedse Stella Röhlcke en Delina (Verdi TN), zij waren slechts twee tienden van een seconde verwijderd van de tweede plaats. 

De top vijf werd vervolledigd door de Portugees Mario Wilson Fernandes met Carrisma (Carrico) op vier en Sancie Latecoere met Urane du Busson (Mylord Carthago) op vijf. 

De Silver 1.35m proef werd op naam geschreven door de Braziliaan Leandro José Abrahāo die voor de overwinning kon rekenen op Disco (Numero Uno). Met 63,20 seconden konden zij de concurrentie nipt achter zich houden. De Spaanse Leticia Riva Gil en Uthope de la Roque (Kannan) waren met 63,43 seconden goed voor de tweede plaats. Patrick van der Schans en Heavy Plot (Plot Blue) sprongen in 63,50 seconden naar de derde plaats. 

Plaats vier en vijf waren voor Cecilie Tofte met Chester 318 (Corlensky G) en Christopher Smith met I (Dexter R). 

Virginie Thonon hield in deze proef wederom de Belgische eer hoog, dit keer met Hermes de St Anne Z en een zesde plaats.

Tenslotte kon ook Gaetan Decroix naar een podiumplaats springen bij de 5-jarigen. Met Quality vh Heidehof (Echo Van't Spieveld) eindigde hij derde en moest Lauren Curtis en Jonathan Hvalsoe Saul voor zich dulden. Curtis won de proef met Warrior's Noble Goddess in 28,98 seconden. Saul kon voor de tweede plaats rekenen op Cashback 6, die foutloos bleef in 29,83 seconden. 

Klik hier voor de resultaten.