Oliva: Andres Vereecke wint de Gold 1.40m rubriek

Oliva: Andres Vereecke wint de Gold 1.40m rubriek

In het Spaanse Oliva sprong Andre Vereecke zonet naar zijn zoveelste overwinning, maar ook de rest van de Belgen lieten van zich horen. 

Andres Vereecke won het 1.40m met In The Mood (Winningmood) en een tijd van 60,89 seconden. De Duitse Sophie Hinners werd tweede met First Class (Amadeus) en 64,74 seconden, het brons was voor de Fransman Laurent Guillet met Camelia de La Vigne (Corofino) en 65,94 seconden. 

Ruben Romp en Umour Noir de Crann (Kannan) werden vierde, Christian Fioravanti en Double Push (Cascadello) vijfde. 

Thibault Philippaerts werd zevende met Moya Vd Bisschop (Darco), Elisa Strubbe reed met Thijssen Sr Z (Tyson) naar een negende plaats.

In de Bronze 1.35m proef werd Gail Demuynck vijfde met Hanna Van T Leeuwerikenhof (Kashmir Van Schuttershof). Frankrijk neemt met Amanda Jacucci Merle en Hugo Lemarchand het goud en het zilver mee naar huis. Merle won de proef met Dumble d'OR (Old Chap Tame) in een tijd van 58,05 seconden. Lemarchand kon voor de tweede plaats rekenen op Caracole de Talma (Quidam de Revel). Zijn merrie sprong foutloos in 64,08. De Zwitserse Melanie Mändli en Jeronimo Horta Z (Jamar d'Ysenbeeck Z) werden met 64,68 seconden derde. Haar landgenoot Constance Bertherat werd met Coquelico de Priez vierde voor Demuynck. 

In het 1.25m van de Silver competitie was de overwinning en het zilver wederom voor Frankrijk met Lola Brionne en Clementine (Mozart de Beny) op één en Julien Anquetin met Ensora de Pleville Z (Ensor vd Heffinck) op twee. De Italiaan Roberto Turchetto en Lovely Girl 25 (Quidam de Revel) vervolledigen samen met Vincent Lambrecht en Nanteuil Van T&L (Halifax vh Kluizebos) de top vijf. 

Kelly Vandousselaere en Floyd Van Schore (Indoctro) werden negende.


Klik hier voor de resultaten