Odina van Klapscheut wint BK zevenjarigen. Odile Gierech en Champagne vh Bergerhof beste Belgen.

Odina van Klapscheut wint BK zevenjarigen. Odile Gierech en Champagne vh Bergerhof beste Belgen.

Een totaal van 51 combinaties kwamen aan de start in de finale van het Belgisch kampioenschap voor zevenjarigen. Uiteindelijk kwalificeerden vijf combinaties zich voor de barrage. Daarin kwam Kendra Claricia Brinkop als eerste aan de start met Takotak Z (Telstar de la Pomme x Darco, fokker: Geert Baertsoen). Het paar zette de toon met een foutloze omloop.

Petronella Andersson verbeterde de tijd met de BWP-merrie, Odina Van Klapscheut (I Am Moerhoeve's Star x Landor S, fokker: Stoeterij Mivaro). Het  paar was ruim een halve seconde sneller dan  de Duitse.

Het duo hield vast aan de winst en wint zo de Belgische titel.

Matheus Correa volgde met de SF-merrie, Eclypse des Forets (President x Voltaire) voor Odile Gierecht met Champagne vh Bergerhof Z (Cesano II x Aloube Z).

Ludo Philippaerts vervolledigde de top vijf. Samen met Xena Braeckmans' Dhalida Diamant vd Krekebeke Z (Diamant de Semilly x Calvaro Z) nam Philippaerts de nodige risico's met één springfout op de teller.

Ook Andres Vereecke plaatste zich met Ona van de Begijnakker (Comme Il Faut x Palestro vd Begijnakker) op de zevende plaats.

Uitslag