Nikita Van Der Meerschen en Logan Leemans houden Belgische eer hoog in 1* rubrieken van Lier

Nikita Van Der Meerschen en Logan Leemans houden Belgische eer hoog in 1* rubrieken van Lier

In het Azelhof in Lier mochten vanmiddag de CSI1*-ruiters het zand van de Flandria piste betreden. In de 1.20m rubriek verzekerde Nikita Van Der Meerschen een razendsnelle barrage en wist hiermee de eerste plaats binnen te slepen. Vervolgens was het aan Logan Leemans om in de 1.10m proef de Belgische eer te verdedigen met een tweede plek. 

Nikita Van Der Meerschen en D Day De Lison Z (v. Darco) snelde als de bliksem over de eindmeet in 25,78 seconden. Thibaut Behaegel en Gino Van De Vrunte (v. Jokinal De Bornival) volgden in 27,06 seconden op twee. Elise Arroyave zorgde voor een zeer sterke ronde in het zadel van Djoey Star (v. Telstar De La Pomme) en finishte in 28,04 seconden met het bronzen lintje. 

Charlie Magnier (Grupo Prom Uranus D'Or) werd vierde en verwees hiermee Marie Boskamp (Nel) naar de vijfde plek. 

Logan Leemans zilver in 1.10m 

Iris De Rechter zorgde ervoor dat het Nederlandse volkslied weergalmde door de piste in de 1.10m rubriek. In het zadel van Otis Van 't Buxushof (v. Toulon) snelde ze in 29,28 seconden naar de overwinning. Logan Leemans en Columbus Van Colen Z (v. Casino Berlon) eindigden in 29,53 seconden op twee. De top drie werd aangevuld door Charline Vandergeeten en Natoe van 't Heuvelhof (v. Jivago D'Arsouilles) in 29,69 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Thibaut Behaegel (Janis Van Schuttershof) en Famke Vanheel (Curiosa Vd Paardesmidse Z). 

Klik hier voor de resultaten.