Nikita van der Meerschen en Jonathan Soquet op podium in Le Touquet

Nikita van der Meerschen en Jonathan Soquet op podium in Le Touquet

In de 1* rubrieken van Le Touquet Paris Plage wisten de Belgen zich sterk te klasseren vandaag. Zowel Nikita van der Meerschen als Jonathan Soquet startten hun week met een plaats op het podium op Franse bodem. 


Nikita van der Meerschen laat concurrentie ver achter zich in 1* 1.25m 

Nikita van der Meerschen kon rekenen op D Day de Lison Z (v. Darco) om de winnende tijd neer te zetten van 63,99 seconden in de 1* 1.25m proef. Alyssa Pujol en Declic's Dream (v. Sioux du Godion) volgden Nikita op de tweede plaats in een tijd van 66,29 seconden. Andrea Hoppe en Enessa (v. Otangelo) vervolledigden het podium in 67,08 seconden. 

Nicolas Duhamel en Chupa Chups de Lyons (v. Kannan*Gfe) eindigden vierde. Quentin Sejourne en Espoin de Turan (v. Kannan) werden vijfde. 

Tot slot was er nog een achtste plek voor Patrick Guillaume (Jordan de La Malasude) en een elfde plaats voor opnieuw Nikita van der Meerschen (Festif des Biches). 

Jonathan Soquet blijft Rosalie Lambermont voor in 1* 1.30m rubriek 

Thierry Turpin slaagde erin om het Franse volkslied te laten weerklinken in de CSI1* 1.30m speed class. In het zadel van Virevolte de Cluis (v. Newton de Kreisker) snelde hij in 65,79 seconden naar de overwinning. Aymeric Roussel en Tyavax du Plant (v. Luccianno) finishten tweede in 67,96 seconden. Jonathan Soquet en Paparazzi Giguellierie Z (v. Peppermill) sprongen naar een derde plek in 69,90 seconden.

Rosalie Lambermont en Eliskell de Kergane (v. Kannan) eindigden vierde. Juan Serra en Hikarno du Perrion (v. J Dream Boy du Perron) namen genoegen met de vijfde plek. 

Belgen klasseren zich massaal in 1* 1.35m proef 

Ook in de CSI1* 1.35m proef werd er rechtstreeks tegen de klok gereden. De top vier kleurde volledig Frans met Apolline Delrue en Azur de Lannay (v. Diamant de Semilly) op één. Valentin Delrue en Tempo Chrome (v. Hooligan de Rosyl) eindigden tweede. Vera Desutter en Day Dream de Ponthual (v. Ogano Sitte) vulden de top drie aan. 

Nicolas Duhamel bleef met Caipirinha de Reve (v. Kannan*Gfe) onze landgenote Nikita van der Meerschen voor. Nikita kon rekenen op Impressario Vd Heffinck (v. Diabeau) om vijfde te eindigen. 

Vervolgens waren er nog een heleboel andere Belgische klasseringen voor onder meer Pascale Trenker (Aeolus Moeshof), Elodie Guillaume (Mirra), Marion van Raemdonck (Betysse Ste Hermelle), Margot Alongi (Eiralys du Miclot). 

Klik hier voor de resultaten.