Nieuwe troeven op stal voor Cian O'Connor en Henrik von Eckermann

Nieuwe troeven op stal voor Cian O'Connor en Henrik von Eckermann

Cian O'Connor en Henrik von Eckermann mogen het nieuwe jaar ingaan met nieuwe springtalenten op stal. Cian krijgt de merrie Cerruti Van Ter Hulst Z (v. Cassini I) onder het zadel. Henrik von Eckermann mag ook rekenen op een nieuwe merrie en verwelkomd de achtjarige Dzara Dorchival (v. Qlassic Bois Margot).  


Cian O'Connor's nieuwe troef Cerruti Van Ter Hulst was in 2015 een van dé veilingtoppers van de Woodland's International Auction en ging onder de hamer voor zo'n 94.000 euro. Luis Ferreira nam de teugels over over in 2018 en het duo ging aan de start onder de Portugese vlag op 3* en 4* niveau. Dat konden ze doen met succes. Ze behaalden meerdere top tien klasseringen waarvan een vijfde plaats in de viersterren Grote Prijs van St. Tropez. In Lyon waren de twee voor het laatste te zien op de wereldbekerwedstrijd in Lyon. Cian O'Connor zal met Cerruti voor de eerste keer aan de start komen in Wellington, Florida begin volgend jaar op het Winter Equestrian Festival. 

Ook Henrik von Eckermann, de nummer drie op de FEI Wereldranglijst, mag 2022 inzetten met een nieuw springtalent Dzara Dorchival. De merrie werd voorheen gereden door de Franse ruiter Thomas Lévêque. Het duo wist zich onlangs te onderscheiden door naar een tweede plaats te rijden in de 2* Grote Prijs in  Mâcon-Chaintré. De achtjarige merrie zal nu haar opmars maken in het hoogste niveau van de sport met von Eckermann in het zadel. 

Bron: Galop/ Grand Prix Info