Niels Bruynseels sterk uit de startblokken in Cannes

Niels Bruynseels sterk uit de startblokken in Cannes

In het Zuid-Franse Cannes heeft Niels Bruynseels zijn start niet gemist. Dadelijk staat de eerste omloop van de Global Champions League op het programma. In de CSI5* 1.45m openingsrubriek sprong de Belg meteen naar de vijfde plaats. Proefwinst kwam op naam van Richard Vogel met de 11-jarige zoon van Comme Il Faut, Caramba.

Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Richard Vogel en de 11-jarige ruin verwezen zo Julien Anquetin met de 9-jarige KWPN-ruin, Ivizi (Ustinov) naar de tweede plek. Andreas Schou sprong als één van de laatste aan de start, alsnog op het podium.

De Deen plaatste zich op de derde plek in het zadel van de 9-jarige KWPN-ruin, I Know (Arezzo VDL).

Net buiten het podium strandde Simon Delestre met Tinka's Hero Z (Tinka's Boy) foutloos voor Niels Bruynseels met onder het zadel de dochter van Diamant de Semilly, Diornella-D.

Uitslag

Belgen schitteren ook in CSI1*

Eerder plaatsten de Belgen zich ook in de CSI1* rubrieken in de prijzen. Coline De Coninck sprong met haar 13-jarige BWP-ruin, Johnny B Goode v. Harteveld (Mr. Blue) op het podium in de 1.10m rubriek. De Belgische loodste haar 7-jarige Kaviro Eurohill ook foutloos naar de zevende plek in deze proef.

In de 1.25m rubriek sprong Kasper de Boeck met de 13-jarige SF-ruin, Violon Des Biches (Diamant de Semilly) foutloos naar de zevende plek.