Nicola Philippaerts springt naar knappe zesde plek in CSI5* Grand Prix kwalificatie Berlijn

In Berlijn werd zonet de tweede ronde van de Global Champion League gesprongen. Deze rubriek was meteen ook de kwalificatie voor de Grand Prix die later vandaag gereden wordt. De overwinning in het individuele klassement was voor Kevin Staut. Hij reed Iliade KDW Z (v. Indoctro x Brahmann St Simeon) foutloos rond in 65,07 seconden.

Olivier Robert volgde met Vangog du Mas Garnier (v. Cornet Obolensky x Quidam de Revel, f. Maes) op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en klokten af in 65,36 seconden. Eoin Mcmahon en Chaccon 2 (v. Chacco Blue) op de derde plaats na een foutloze ronde in 65,59 seconden.

Andrzej Oplatek (Stakkatan) en Christian Ahlmann (Mandato vd Neerheide) vervolledigden de top vijf.

De beste Belgische prestatie kwam van Nicola Philippaerts. Hij reed Katanga vh Dingeshof (v. Cardento) naar de zesde plaats.

In de Global Champions League reden de Paris Panthers naar de overwinning. Het team van Nayel Nassar (Oaks Redwood en Coronado) en Darragh Kenny (Vinci de Beaufour en Great Tikila J) kreeg één springfout en een gezamenlijke tijd van 284,02 seconden.

De Berlin Eagles en Shanghai Swans vervolledigden het podium.