Nico Baerts ijzersterk in 2* 1.45m ochtendrubriek van Opglabbeek

Nico Baerts ijzersterk in 2* 1.45m ochtendrubriek van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd de ochtend gelijk stevig in gezet met een CSI2* 1.45m speedclass. Onze landgenoot Nico Baerts kwam net enkele honderdsten van een seconde te kort om er de overwinning binnen te slepen maar eindigde nog op een sterke tweede plaats. 

Sofia Westborg en Cara 199 (v. Chap II) eindigde op de eerste plaats met een tijd van 61,99 seconden. Hiermee werd Nico Baerts nipt van de overwinning gehouden. In het zadel van Casillias Z (v. Crowntano Z) snelde hij in 61,44 seconden naar het zilver. Harry Allen en Francis 146 (v. Cellestial) vulde de top drie aan met een tijd van 61,93 seconden. 

Chloe Aston en Flavie van de Helle (v. Carlow van de Helle) eindigde op vier. Clara Hallundbaek kon rekenen op Noortje van het Houterhof (v. Emerald Van 'T Ruytershof) om vijfde te eindigen. 

Tot slot waren er nog Belgische klasseringen voor Luiz Felipe Neto de Azevedo (Valentino Massuere) en Pieter Clemens (Eagle Vd Wolfsakker Z). 

Belgische klasseringen in de 1* 1.30m rubriek 

In de CSI1* 1.30m proef zorgden Juliette Herpel (Centaure du Pommeray), Wim Vinckx (Adjani van de Kattevennen Z) en Jean Louis Compere (Keyword E7 c) voor Belgische klasseringen. 

Belgische driekleur blijft scoren 

Adeline Dick en Tapioca M&O Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sprongen in de kijker bij de zesjarige paarden en eindigden met een vierde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.