Net niet voor Benjamin Pieters in het Azelhof

Net niet voor Benjamin Pieters in het Azelhof

De eerste CSI2* van het Azelhof zette de hindernissen op 1.35m hoogte. Benjamin Pieters kon net niet de winst in eigen land houden en werd knap tweede in het zadel van Passionate From Second Life Z (v. Picasso Z).

De top drie was enorm aan elkaar gewaagd met alle drie de combinaties die binnen dezelfde seconde over de finish kwamen. Pieters had 26,80 op de chrono staan en was daarmee goed voor het zilver. Maar het had niet veel gescholen of hij had brons want met slechts één honderdste verwees hij Armel Chalier (FRA) naar de derde plaats met Bodygard (v. Lord Des Hayettes). De winnende tijd van 26,44 werd neergezet door Benjamin Saurugg. De Oostenrijker leidde de ereronde op Kaisar de Carmel Z (v. Kannan). 

Anthony Wellens hield op zijn beurt met Piaf de Wulf Selection (v. Richebourg D'10) Frederic Vernaet achter hem. Terwijl Wellens op vijf eindigde volgde Vernaet op zes in het zadel van Okina van de Bien (v. Toulon). Tussen hen zat er ook slechts een verschil van vier honderdsten. Annelies Vorsselmans plaatste haar nog op dertien met C. Kulottie W Z (v. Comme il Faut) en Andres Vereecke eindigde op vijftien met Cuba Libre de Muze Z (v. Cornet Obolensky). 

Volledige uitslag