Nederlanders domineren hoofdnummer Opglabbeek

Nederlanders domineren hoofdnummer Opglabbeek

In Sentower Park werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen: een 1m40. Gezien het grote aantal deelnemers werd er met twee klassementen gewerkt en in beide klassementen was er een Nederlandse overwinning. 

In groep B sprong Kevin Jochems naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Balou Z (v. Balou du Rouet x Baloubet du Rouet) een foutloze ronde springen in 68,40 seconden. Hiermee deed hij beter dan James Wilson die met l'Amour (v. Lordanos) op de tweede plaats eindigde. Ook voor hen was er een nulronde in 68,97 seconden. Siebe Kramer vervolledigde het podium. Hij reed Evermeta (v. Mr. Blue x Nummerdor, f. Kramer) foutloos rond in 69,84 seconden. 

Wilma Hellström (Cicci Bjn) en Tom Schellekens (Casander) vervolledigden de top vijf.

In groep A reed Anouk Kort naar de overwinning. Zij rekende op Caviana de Kreisker (v. Shouppydam des Horts x Creve Coeur) om in 68,30 seconden een foutloze ronde te springen. Sofian Misraoui en Autamtlara (v. Rock'n Roll Semilly) volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 68,86 seconden. Hans-Dieter Dreher en Quattro Loma SB (v. Quidam B) maakten de top drie compleet. Zij lieten alle balken in de lepels en klokten af in 69,42 seconden.

Ellen Whitaker (Spacecake) en Michael Cristofoletti (Lezaro) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten