Neal Vanderwegen en Thierry Goffinet scoren in Lier

Neal Vanderwegen en Thierry Goffinet scoren in Lier

Op het Azelhof wordt er gretig internationaal verder gesprongen. In het eerste 1.40m deel wist Ali Al Kirbi Hamad de concurrentie achter zich te houden. Voor eigen publiek sprong Thierry Goffinet op het podium. Bij de vijfjarigen scoorde Neal Vanderwegen de winst.

In de 1.40m rubriek bleek de volledige top vijf aan elkaar gewaagd. De Saudi-Arabier, Ali Al Kirbi Hamad snelde naar de winst met de 12-jarige Carlos F (Ol Metta). Het fokproduct van W. Van 't Hul is sinds vorige maand onder het zadel van de ruiter en werd voordien door Rose Moss uitgebracht. 

Alexa Ferrer volgde op de tweede plaats met de sBs'er, A Vie Du Calvaire (Wandor vd Misepelaere). Op de derde trede van het podium strandde Thierry Goffinet voor eigen publiek. Goffinet loodste zijn Balrika (Baloubet du Rouet) op minder dan een tiende van een seconde verschil foutloos door de finish. Ook Donaat Brondel stelde zich op in de prijzen met D'Artagan Rr (Diamant de Semilly). Het fokproduct van Frederik Ruysen werd internationaal opgeleid door Jan Claeys.

Neal en Liesje Vanderwegen  scoren bij vijfjarigen;

In de rubriek voor vijfjarigen snelde Neal Vanderwegen naar de winst met Latinaleone Vh Wimpelhof z (Leon JH Z). Samen met zijn eigen gefokte bruine bleef de Belg James Billington met Jillz (Denzel Vt Meulenhof) en Emma Stoker met Skylandria Z (Super Trooper de Ness) voor.

Net buiten het podium sprong Neal's zus, Liesje Vanderwegen met Leona Jh Z (Leon Jh Z) naar de zesde plek.