Nathan Vicini en Nikita van der Meerschen schitteren in de Grand Prix's van Le Touquet

Nathan Vicini en Nikita van der Meerschen schitteren in de Grand Prix's van Le Touquet

De Belgische springruiters hebben er al een uitstekende dag opzitten in Le Touquet! Zo verzekerde Nathan Vicini een overwinning in de CSIAm-A Grand Prix en ging Nikita van der Meerschen naar huis met brons in de CSI1* Grand Prix. 

Nathan Vicini kon rekenen op Touquet vd Daalhof (v. Saphir du Pre A Vivier) om de winnende tijd van 40,64 seconden neer te zetten in de CSIAm-A 1.25m Grand Prix. Hiermee vermeed hij een volledig Frans podium met op twee Caroline Doat en Volk d'Erminig (v. Mylord Carthago*HN) met een tijd van 41,54 seconden en op drie Bastien Delrue en Dayak du Faubourg (v. Kannan*Gfe) in 42,73 seconden. 

Nina Latour (Valmont) en Manon Faucet (Dakota de La Noue Z) werden vierde en vijfde. 

Nikita van der Meerschen pakt brons in 1* GP 

In de CSI1* 1.35m Grand Prix verzekerde Juan Serra met Hikarno du Perreon (v. J Dream Boy du Perron) zich van de eerste plaats. Het duo finishte in 37,55 seconden. Voor eigen publiek verzekerde Nicolas Duhamel met Caipirinha de Reve (v. Kannan*Gfe) een tweede plek in 37,73 seconden. Nikita van der Meerschen en Impressario Vd Heffinck (v. Diableau) vervolledigden de top drie met een tijd van 34,75 seconden maar één springfoutje. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Ana Brentani Samaia (New York Z) en Alain Cosnier (Un Iscarioth). 

Vervolgens zorgden Jonathan Soquet (Paparazzi Giguellerie Z) en Elodie Guillaime (Mirra) nog voor Belgische klasseringen. 

Nikita van der Meerschen op drie en vijf in 1* 1.30m rubriek 

In de CSI1* 1.30m proef was Nikita van der Meerschen weer in uitstekende doen. In het zadel van Festif des Biches (v. Kannan) verzekerde ze ook hier een derde plaats met een tijd van 42,74 seconden. De winst bleef in eigen land met Aymeric Roussel en Tyavax du Plant (v. Luccianno) op de eerste plaats met 39,61 seconden. Nicolas Duhamel scoorde ook hier weer sterk en reed met Daphne de Riverland (v. Air Jordan) naar de tweede plek in 42,34 seconden. 

Beata Walde (Chunky Blue) eindigde vierde en verwees hiermee Nikita van der Meerschen (D Day de Lison Z) naar de vijfde plek. 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Elodie Guillaime (Forest Gum DB), Charlyne Vanhoof (For Faberge) en Thibault Geerens (Joyau de Coeur G.S.) 

Volledig Belgische top drie in CSIAm 1.15m proef 

In de CSIAm 1.15m hoge rubriek regeerden de Belgische springruiters het volledige podium. Thibault Geerens en Jersey d'Horteco (v. Sting van de Withoeve) mocht er de ereronde leiden in 38,94 seconden. Nathan Vicini en Irwina des Hauts Droits (v. Kannan) volgden op twee in 39,59 seconden. Margaux Delogne en Bonjour (v. Matterhorn) vulden de top drie aan in 36,22 seconden maar met een springfoutje. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Clementine Rodrigues (Electra Log) en Carla Arcq (Ella du Bois Bono). 

Tot slot klasseerden ook nog Ludivine Tilliere (Carla des Oiseaux), Marion Marbehant (Etsy des Forets) en wederom Marion Marbehant (Kimberlihens) zich nog in de top tien. 

Klik hier voor de resultaten.