Nassar scoort terwijl Belgische paarden opvallen in Wellington

Nassar scoort terwijl Belgische paarden opvallen in Wellington

Gisteren stond de hoofdrubriek in Wellington op een hoogte van 1.45m gebouwd. Daarin wisten slechts twee duo's de chrono onder de 61 seconden te houden. Nayel Nassar won uiteindelijk met Jennifer Gates' Oaks Redwood (ASB Conquistador). 

Op minder dan een halve seconde volgde Calypso des Matis (Padock du Plessis*HN) met Eduardo Menezes in het zadel. Het podium werd afgewerkt door Santiago Lambre met onder het zadel Comptess 202 (Comme Il Faut).

Ook de Belgische paarden lieten zich opvallen. De 11-jarige BWP-merrie, Kalinka de Kalvarie (Mr Blue) strandde foutloos op de negende plek met Ben Maher. De merrie komt uit de fokkerij van Karel en Maria Geens (Stal De Kalvarie). Jan Verellen bracht de merrie voordien uit voor ze werd verkocht naar Emily Moffitt. Kevin Mealiff sprong in de prijzen met de Z-ruin,  Tupac van de Vrombautshoeve (Thunder vd Zuuthoeve). Tupac komt uit de fokkerij van Jan Boelens.

Na afloop was de Egyptische ruiter, Nayel Nassar in z'n nopjes. "Oaks Redwood is echt een paard voor n de ring. Zie je hem thuis aan het werk zou je hem nooit aandacht geven. Maar eenmaal in de ring bloeit hij open en wordt het ideale speed paard."

Uitslag