Mouda Zeyada wint 1.60m Grote Prijs Abu Dhabi

Mouda Zeyada wint 1.60m Grote Prijs Abu Dhabi

Gisteren wist de Duitse springruiter,  David Will met een nipte voorsprong de hoofdrubriek in Abu Dhabi te winnen. Vandaag klasseerde de Duitser zich eveneens voor de tweede ronde in de 1.60m Grote Prijs. Met vier punten over beide rondes wist uiteindelijk Mouda Zeyada de ruim 40.000 euro eerste plaats te winnen in het zadel van Morocco (For Edition).

De Egyptenaar klokte af met vier punten  in 50,48 seconden  en bleef zo minder dan een halve seconde voor op Kristaps Neretnieks met de 15-jarige Westfaalse-ruin, Moon Ray (Cornet Obolensky). Maysam Bisharat volgde op ongeveer vier seconden verschil met onder het zadel de 12-jarige Un Dollar de Blondel (Tlaloc M).

Net buiten het podium volgde Mohd Osama El Borai met de 12-jarige NRPS-ruin, Quintero (Quasimodo Z). Samen met Abdel Said's voormalige ruin bleef de Egyptische springruiter voor op Daniel Meech met Cinca (Casall).

In totaal kwamen negen duo's aan de start over de beide omlopen. David Will strandde op de negende plek met Spring Dark (Jazz Band Courcelle).

Uitslag

f. Mouda Zeyada privé