Mike van Belle wint, Belgen geven visitekaartje af in Valencia

Mike van Belle wint, Belgen geven visitekaartje af in Valencia

In Valencia maken ze zich vandaag geen zorgen over een aankomende storm. Deze ochtend liet Mike van Belle alvast het Belgisch volkslied klinken in de finale voor vijfjarigen. Bij de zevenjarigen sprong Laetitia Surin in de kijker.

Mike van Belle won de rubriek voor vijfjarigen met de zoon van Cornet Obolensky. Het duo bleef als enige foutloos onder de 36 seconden en bleef zo ongeveer een seconde voor op Elliott Dowler met Klasse Dream Ryal K. 

Een trio Belgen volgde met Nadège Janssen op kop. De Belgische amazone snelde op het podium in het zadel van de SF-merrie, Fabuleuse de l'Autrot (Quilvaro de Lyr). Melissa Laenen volgde met Jax Lvp (Cornet Oblensky) voor Julie de Pelsmaeker met de BWP hengst, Pocket Rocket H (Kannan). De Pelsmaeker volgde zichzelf op met haar eigen gefokte Princess Dalou H (Vigo d'Arsouilles).

Uitslag 5yo.

Bij de zevenjarigen schreef  Thibault Lacrevaz de eindzege op naam met de SF-merrie, Drievandekamp  D Pages (Goldfever). Het paar bleef ruim twee seconden voor op de concurrentie.  De Belgische amazone, Laetitia Surin volgde net buiten het podium op de vijfde plek met de Z-merrie, Odyssee des Vergers Z (Ogano Sitte).

Ook Maxime Harmegnies stelde zich op in de top acht. Harmegnies sprong naar de achtste plaats met Nina vh Scheefkasteel (Numero Uno).

Uitslag 7yo

Bij de zesjarigen  won Mariano Martinez Bastida met Sisse de Tiji Z (Hunters Scendro).  Samen met de Belgische ruin won hij met eenipte voorsprong op zichzelf. Maxime Harmegnies vervolledigde het podium met Aconzina PS (Action Breaker). De Belg werd opgevolgd door Bunoit Moeskops met onder het zadel Ofaline vh Haneweehof (Cardento).

Uitslag 6yo