Michèle George is klaar voor Tokio: "Uitstel was wat mij betreft een voordeel"

Michèle George is klaar voor Tokio: "Uitstel was wat mij betreft een voordeel"


In Londen won ze twee keer goud op de dressuur, individueel en op de kür, vier jaar later werd het in Rio goud en zilver. Daarmee is Michèle George (47) een van de meest succesvolle paralympische atleten van het voorbije decennium. En in Tokio gaat ze voor nog extra eremetaal.


"Met mij gaat alles goed", zegt een goedlachse Michèle George. Op dit moment is nog geen enkele paralympische atleet zeker van zijn stekje voor Tokio, maar George gaat ervan uit dat dit voor haar geen probleem zal opleveren en ze eigenlijk zeker is van haar derde Spelen op een rij.

Natuurlijk heeft corona ook veel invloed gehad op het reilen en zeilen binnen de paardensport. Weinig of geen wedstrijden, geen zicht op de concurrentie, maar voor George was het extra jaar eigenlijk een voordeel. "Ik werk sinds twee jaar met een nieuw paard, "Best of 8", en nu heb ik een jaar extra gekregen om dat paard voor te bereiden op Tokio. Dat kan alleen maar in mijn voordeel zijn", zegt George. "Ik zie het alleen maar positief en de laatste wedstrijden die ik met haar heb gereden verliepen uitstekend. Het komt helemaal goed."

Op de vraag of George in Tokio weer medailles zal pakken, blijft ze nuchter. "We zitten op schema en alles loopt naar wens, ook met de merrie, ik kan niet meer doen dan een knappe proef neerzetten en de jury beslist, zo eenvoudig is dat. Maar het ziet er veelbelovend uit."


Bron: Sporza


Lees het volledige artikel hier