Tim Prouvé scoort rankingoverwinning in CSI2* Lummen

Tim Prouvé scoort rankingoverwinning in CSI2* Lummen

In Lummen staat er voor het tweede weekend op rij een internationaal CSI2* concours op de agenda. Deze ochtend werd er al druk op twee pistes gesprongen en deze namiddag was het aan de 7-jarige paarden om hun kunnen te tonen. Een rankingrubriek was één van de andere hoogtepunten van de dag. 

Bij de 7-jarige paarden verzekerde Matthew Sampson een Britse overwinning. Hij rekende op de George Z nakomeling Gability van de Eijkhof Z om in 61,50 seconden foutloos naar de finish te rijden. Hij was hiermee de snelste in deze rubriek die rechtstreeks tegen de klok verreden werd. Ruben Dario Ramirez Zilli en Trump van Chapelbridge Z (v. Taran de la Pomme) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokten af in 62,02 seconden. Melanie Gelin en Elvis Uno VHR Z (v. Elvis ter Putte) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 63,82 seconden. 

Frederik Dekens volgde met Costello T Z (v. Comme Il Faut) op de vierde plaats. Deze combinatie kon de nul behouden en klokte af in 64,73 seconden. Melanie Gelin nam naast de derde ook de vijfde plaats voor haar rekening. Dit keer rekende ze op Freeman Heureka Z (v. For Pleasure) om in 65,43 seconden foutloos rond te springen. 

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Mary Leboutte (Arogantmeas Z), Dirk Dmeersman (Carrasco Z) en Toon Maes (Quinquia van't Hoogeinde).

Klik hier voor de resultaten

In de rankingrubriek van de CSI2* competitie konden maar liefst 16 combinaties voor de barrage plaatsen. Een drukbezette ontknoping moest dus uitsluistel over de winnaar bieden. Die winnaar werd een Belg: Tim Prouvé moest met Ackila DV Z (v. Aktion Pur Z) vrij vroeg in de barrage aan de slag maar hij slaagde er meteen in om met de 9-jarige merrie een erg snelle tijd neer te zetten. De tijd van 39,68 seconden bleek uiteindelijk voldoende om de eindoverwinning in de wacht te slepen. De tweede plaats ging eveneens naar een Belg: Sacha Beghuin en Elcup van Beek II Z (v. Elvis ter Putte) lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 39,97 seconden; goed voor zilver. Robert Murphy en Imbeer (v. Etoulon VDL) maakten de top drie compleet door in 40,08 seconden een foutloze barrage te springen. 

De top vijf werd vervolledigd door Catherine van Roosbroeck en Aurelie Deloof. Van Roosbroeck en Miles (v. Emerald) deden het foutloos in 40,67 seconden, Deloof en Ito (v. Marius Claudius) sprongen een foutloze barrage in 41,66 seconden.

Andere Belgische top tien klasseringen ging naar Nick Vrins (Alaska Z), Dries Dekkers (Agnes) en Andres Vereecke (Noyelle vd Begijnakker).

Klik hier voor de resultaten