McLain Ward: "Na wat rust kan ik met opgeladen batterijen in Den Bosch mijn kans wagen!"

McLain Ward: "Na wat rust kan ik met opgeladen batterijen in Den Bosch mijn kans wagen!"

Deze week is het tijd voor de eerste Rolex Grand Slam van het jaar. De huidige Rolex Grand Slam Live contender, McLain Ward reist van Amerika richting Den Bosch. Ook Daniel Deusser komt aan de start. "Ik reis naar Nederland met HH Azur en Contagious" vertelt McLain.

"Tijdens het indoor circuit wisten zowel HH Azur als Contagious een sterke indruk na te laten. Daarom heb ik besloten op hen te rekenen tijdens The Dutch Masters. Hopelijk zetten ze de sterke prestaties verder. Met Azur zal ik sowieso mikken op de hoofdrubrieken, geen nood om haar onnodig te belasten." lacht McLain, die de Rolex Grand Slam van Genève op naam schreef.

"In tussentijd heb ik even tijd voor mezelf genomen en ben ik aan het werk in Wellington. Het is belangrijk dat je als ruiter ook af en toe een pauze durft te nemen om de batterijen op te laden." gaat de Amerikaan verdeR.

"Dankzij die rustperiode bevind ik me op een goede plaats in mijn leven. Ik voel me goed en gemotiveerd. Dat is ook te danken aan mijn fantastisch team. Een goede 'mindset' en fysische conditie is belangrijk, maar enkel haalbaar als je je goed in je vel voelt. Je team, eigenaars, enz. zijn daar een belangrijke factor voor."

Focus op 2023

"Dit jaar is mijn belangrijkste doel een Olympische kwalificatie binnenhalen voor Parijs 2024. Zodra we de kwalificatie op zak hebben, zal de planning wijzigen. Persoonlijk mik ik verder op de mooiste concoursen, zoals de Rolex Grand Slam wedstrijden. Ik zou Scott Brash misschien wel een achterna willen en alle vier de Grand Slam competities op naam schrijven, maar daar is ook heel wat geluk voor nodig."