Maxime Harmegnies zet prestaties verder in Oliva

Maxime Harmegnies zet prestaties verder in Oliva

Niet alleen in Valencia maar ook enkele kilometers verder in Oliva laten de Belgen van zich horen. Maxime Harmegnies zet zo zijn sterke prestaties van de afgelopen weken verder onder de Spaanse hemel.

Vandaag sprong Harmegnies alvast op het podium in de 1.35m Silver rubriek. Samen met U-Gameboy Z (Ugano Sitte) moest de Belg slechts twee combinaties voor zich dulden. Guillaume Foutrier won de proef met Carla du Morion (Ogrion des Champs*HN) terwijl Laureen Budde de tweede plaats innam met Gosbodino 2 (Granni).

Net buiten het podium sprong Johnny Pals met Carlotta (Conthargos) naar de vierde plaats voor Fabienne Daigneux-Lage met de sBs-hengst, Fringant du Calvaire (Qody de Saint-Aubert).

Ook bij de zesjarigen stelde Harmegnies zich op op het podium. Opnieuw won Guillaum Foutrier. De Fransman loodste Elena Hope (Kannan*Gfe) foutloos naar de eindzege. Het paar werd op de hielen gezeten door Harmegnies met Tiara du Cache Pot Z (Tangelo vd Zuuthoeve). Net buiten het podium stelde Virginie Thonon zich op op de vierde plaats met Je Maintiendrai (I'M Special de Muze). Ook Elisa Strubbe sprong de top tien in. Strubbe strandde op de zevende plek met On Time van de Elshoeve (Thunder vd Zuuthoeve).

Samen met Tibo van de Windeweg Z (Thunder vd Zuuthoeve) strandde de Brugse amazone ook op de zesde plek in de 1.25m Silver rubriek.