Matthew Sampson wint loodzware 1.60m Grand Prix van Londen

Matthew Sampson wint loodzware 1.60m Grand Prix van Londen

Traditiegewijs stond de 1.60m Grote Prijs van de London Horse Show op maandag avond op het programma. Slechts vier combinaties wisten zich te kwalificeren voor de herkansing van deze Grand Prix. Voor België kwam Jos Verlooy aan de start met de 14-jarige Igor (Emerald). Het duo tikte twee balken uit de lepels in de basis en haalde net niet de prijzen.

Matthew Sampson en de 13-jarige KWPN-merrie, Ebolensky zetten meteen de toon met een foutloze barragerit in 31,88 seconden. De KWPN-merrrie werd in 2009 verkocht via de veiling Dronten. 

De Zweedse Angelie von Essen volgde met de 17-jarige Cohcella (Cartani) aan de start. Het duo finishte in 34,87 seconden met één springfout. Lorenzo de Luca, die op zondag de hoofdrubriek won, volgde met de zoon van Casall Curcuma Il Palazzetto. De Italiaan tikte eveneens een balk uit de staanders maar zette een betere tijd neer, uiteindelijk goed voor de tweede plaats.

Ook laatste starter in de barrage, Denis Lynch wist de eerdere prestaties niet te verbeteren. Samen met de achtjarige Dark Chocolate (Casall) strandde de Ier uiteindelijk op de vierde plek voor Gerrit Nieberg met Ben (Sylvain).

Volledige uitslag