Mathieu-Maxim Goossens: "Ik droom er wel eens van om aan een groot kampioenschap deel te nemen"

Mathieu-Maxim Goossens: "Ik droom er wel eens van om aan een groot kampioenschap deel te nemen"

Niet enkel de topruiters, ook de jeugd zit al enkele weken aan huis gekluisterd. Daarom namen we contact op met ruiters die het vorig jaar in het klassement van de Gouden Laars erg goed deden om met hen te praten over Corona, hun dromen voor de toekomst en hoe zij zich momenteel bezig houden. Vandaag is het de beurt aan Mathieu-Maxim Goossens! 

Je won vorige seizoen het eindklassement van de Gouden Laars, had je verwacht dat je zou winnen?

Nee totaal niet, ik ben eigenlijk zonder verwachtingen het seizoen van de gouden laars gestart. Maar naarmate de finale steeds dichterbij kwam, hoopte ik toch wel ergens op een goeie prestatie, misschien zelfs een podium plaats. Uiteindelijk ben ik de finale van start gegaan met een voorlopige eerste plaats in het klassement. Ik heb die koppositie ook tijdens de finale kunnen blijven behouden wat natuurlijk super was!

Weet je nog wat er op dat moment precies door je hoofd ging?

Blijdschap en geluk, ik was heel tevreden met deze prestatie. Vooral omdat ik eigenlijk zonder verwachtingen het seizoen was gestart en het dan kan afsluiten met een eerste plaats in het eindklassement, gewoon fantastisch gevoel.

Wat vind je in het algemeen van de Gouden Laars wedstrijden? Helpen ze jonge ruiters in hun ontwikkeling?

Ik vind de gouden laars een heel goede organisatie. Ze geven de kans aan jeugdruiters om op de mooiste pistes van België tegen hun leeftijdsgroep te rijden. Bovendien geven ze heel mooie prijzen, zo heb ik de kans gekregen om deel te nemen aan de CSI** op Jumping Mechelen.

Hoe houd jij je momenteel bezig?

Momenteel ben ik volop bezig met studeren (Accountancy-Fiscaliteit). Ik zit namelijk in mijn examens. Naast het studeren probeer ik veel bezig te zijn met mijn paarden. Ik hoop ook dat ik mijn vrienden snel weer terug kan zien.

Welk paard is voor jou het meest speciaal en waarom?

Op dit moment is Klunten B het meest speciaal voor mij, ik heb er een heel goeie band met gecreëerd. Samen met Picobello Horses heb ik dit paard in eigendom. Hij heeft me tot op een 140-145 niveau gebracht en bezorgde me deze zomer nog een tweede plaats tijdens De Beker van België voor Young Riders.

Heb je nog specifieke dromen en of doelstellingen voor de toekomst?

Eerst en vooral mijn studies afwerken en natuurlijk blijven rijden. Ik droom er wel eens van om aan een groot kampioenschap deel te nemen, maar voorlopig ben ik blij met waar ik nu sta en laat ik de toekomst op mij afkomen.