Mathieu Guery scoort sterk in Silver 1.35m Grand Prix kwalificatie van Oliva

Mathieu Guery scoort sterk in Silver 1.35m Grand Prix kwalificatie van Oliva

In Oliva werd vanochtend de Silver 1.35m hoge Grand Prix kwalificatie afgewerkt. Winst bleef in eigen land met Ainhoa Manero Benavente op één. Maar ook onze landgenoot Mathieu Guery was weer in uitstekende doen en verzekerde een top vijf klassering in deze GP kwalificatie. Daarnaast mocht hij in de Gold 1.30m proef ook het zilver in ontvangst nemen. 

Ainhoa Manero Benavente en Bellefleur Ps Z (v. Berlin) verzekerden de eerste plaats met een tijd van 60,04 seconden. Madalena Eloy en Forestelle des Cinq Chene (v. Mylord Carthago) werd tweede met een tijd van 60,48 seconden. Elisabeth Goyoaga en Kiela Contact (v. Contact vd Heffinck) vervolledigen het podium in 62,32 seconden. 

Mathieu Guery kon rekenen op Ascalvara de Bo Z (v. Asca Z) om vierde te eindigden. Aliz Alaszics en Linea 14 (v. Larimar 7) werden vijfde. 

Tot slot waren er nog andere Belgische klasseringen voor Thierry Goffinet (Caramba), Fabienne Daigneux-Lange (Bb d'Fee Sauveniere Z) en Patricia Guery (Damoiselle Froufrou). 

Mathieu Guery tweede in Gold 1.30m proef 

In de Gold 1.30m rubriek in Oliva zette de Aisling Mcguinness meteen de toon van de dag door met Kilderrys Joint Venture (v. Russel) in 28,94 seconden naar de overwinning te rijden. Onze landgenoot Mathieu Guery volgde op de tweede plaats. Hiervoor kon hij rekenen op Nestor de Mariposa (v. Elvist Ter Putte) om de klok af te tikken in 30,02 seconden. Bethanie Knight en Julius vulden de top drie aan met een tijd van 31,98 seconden. 

Ook Sacha Beghuin was weer in topvorm en eindigde met Fuptricia Van Beek (v. Vagabond de La Pomme) vierde. Ludie Senie en Aslan Gesmeray (v. Untouchable M) werden vijfde. 

Foto: © MET Oliva/ Clicphoto / Hervé Bonnaud