Marine Scauflaire en Hortus d'Hoogpoort knap tweede. D'Aganix 2000 Z wint Sires of the world!

Marine Scauflaire en Hortus d'Hoogpoort knap tweede. D'Aganix 2000 Z wint Sires of the world!

In totaal kwalificeerden tien combinaties zich voor de barrage van de 1.45m Sires of The World in Opglabbeek. Het werd een spannende barrage waarbij de toon meteen vanaf de eerste aan de start werd gezet. Marine SCauflaire noteerde het beste Belgische resultaat. De Belgische diende enkel Christian Ahlmann voor zich te dulden!

Christian Ahlmann vormde de opening van de barrage, maar tevens ook het slotstuk. Samen met d'Aganix 2000 Z  (Dominator 2000 Z, fokker: Corthouts & Foriers) zette Ahlmann het te kloppen resultaat neer. Een foutloze omloop in 35,71 seconden.

Halverwege de barrage bleek duidelijk dat Ahlmann een sterke prestatie had neergezet als eerste aan de start. Blijkt dat de laatste hindernis vaak een moeilijkheid was om het paard scherp te houden. Als vijfde aan de start was Frederic Vernaet met zijn populaire zoon van Tobago Z, Orak d'Hamwyck (fokker: Danny Vergauwen - Van Impe) de tweede om een foutloze omloop te presteren. Zijn chrono werd wel meteen verbeterd door Marine Scauflaire en sBs-hengst, Hortus d'Hoogpoort.

Nadien volgde ook Zangersheide-amazone, Angelique Rüsen met een foutloze omloop. Samen met Columbus Z (Cornet Obolensky, fokker: Bernd Müller) strandde ze net achter Frederic Vernaet. Dit met op dat moment twee combinaties nog te gaan.

Manon Hees volgde aan de start met BWP-hengst, Picco (Quint vh Maarlo, fokker: Jan Cox). Uiteindelijk wist ze een voorlopige derde plaats in te nemen. Maar een podiumplaats zat er uiteindelijk niet in, want met Dourkhan Hero Z (Don't Touch Tiji Hero, fokker: High Jumper) sprong Ahlmann naar de derde plaats.

Laatste aan de start was Thibeau Spits met Calvino II de Nyze Z (Calvaro F.C.). Hij sprong uiteindelijk naar de vijfde plaats.

1. Christian Ahlmann - d'Aganix 2000 Z (Dominator 2000 Z)
2. Marine SCauflaire - Hortus d(Hoogpoort (Diamant de Semilly)
3. Christian Ahlmann - Dourkhan Hero Z (Don't Touch Tiji Hero)
4. Manon Hees - Picco (Quint vh Maarlo)
5. Thibeau Spits - Calvino de Nyze Z (Calvaro F.C.)
6. Frederic Vernaet - Orak d'Hamwyck (Tobago Z).

uitslag