Margie Goldstein-Engle: "Ik werkte niet voor geld maar voor extra rijlessen"

Margie Goldstein-Engle: "Ik werkte niet voor geld maar voor extra rijlessen"

Margie Goldstein-Engle is geen onbekende in het Amerikaanse jumpingcircuit. De ondertussen 62-jarige amazone werd maar liefst tien keer 'Rider of the year' in Amerika. Toch had het geen haar gescheeld of ze was nooit begonnen met paardrijden, vertelt ze in de nieuwe aflevering van 'The Insider'. 

"Mijn ouders rijden zelf geen paard dus ze begrepen eigenlijk niet waarom ik wou rijden", begint de Amerikaanse. "Ze vonden mij te klein en waren bang dat ik me pijn zou doen als ik van een paard zou vallen", gaat ze verder. "Voor mij was het echter snel duidelijk dat paardrijden iets was wat ik echt wou doen. Een vriendin van op school had paarden thuis en ik hield altijd enorm van dieren. Ik heb dan gevraagd of ik bij haar eens mocht komen rijden en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik werkte ook bij hen op stal om paardrijlessen in ruil te krijgen. Ik wou geen geld, gewoon rijden", lacht ze. 

"Voor ruiters die niet als ik uit een niet-paardenfamilie komen of eigenlijk aan alle ruiters in het algemeen kan ik dan ook één goede tip geven: zeg nooit dat je iets niet kan en geef nooit op'".

Bron: The Insider