Maikel van der Vleuten: "Ik zag meteen dat Dana Blue pijn had"

Maikel van der Vleuten: "Ik zag meteen dat Dana Blue pijn had"


Na de ongelukkige blessure van zijn toppaard Dana Blue lag springruiter Maikel van der Vleuten (33) nachtenlang wakker. Door een geslaagde operatie zijn de vooruitzichten op herstel hoopgevend, dat vertelt hij in een Nederlandse krant. 


Tien dagen na de onfortuinlijk val van de 13-jarige schimmelmerrie Dana Blue snapt Maikel van der Vleuten nog altijd niet hoe het zo mis kon gaan. ,,Ik was twee weken op concours in Doha”, blikt Van der Vleuten thuis in Someren terug.

,,Op zaterdag was de Grand Prix-wedstrijd en die ging best goed. Ik merkte wel dat Dana Blue een tijdje niet op dit hoge niveau had gesprongen. Ze maakte twee kleine foutjes, maar verder voelde ze goed aan. Vier dagen later was ze ook heel relaxed. We sprongen een kleine wedstrijd waarbij ruiters negentig seconden kregen om het parcours af te werken.”

,,In de laatste lijn naar de dubbelsprong wilde ik een extra pas maken, maar Dana Blue maakte te vroeg een halve galopsprong waardoor ze over de balken struikelde”, aldus Van der Vleuten. ,,We vielen allebei tegen de oxer aan. Toen ze weg galoppeerde, zag ik meteen dat ze pijn had aan haar rechter voorbeen.”

Röntgenfoto’s wezen snel uit dat een botje in de knieholte van Dana Blue zwaar was aangetast. Van der Vleuten: ,,Gelukkig ging het niet om een pees of een ander bot dat het gewicht van het paard draagt.”De blessure van zijn toppaard greep Van der Vleuten flink aan. ,,Als zoiets gebeurt met een paard waar je zo’n sterke band mee hebt, is dat verschrikkelijk. Ik heb er een paar nachten niet van kunnen slapen.”



Bron: ed.nl