Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. klasse apart in 1.55m The Dutch Masters! "Liep echt lekker!"

Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. klasse apart in 1.55m The Dutch Masters! "Liep echt lekker!"

In de 1.55m hoofdrubriek van The Dutch Masters kwalificeerden tien combinaties zich voor de herkansing. Uiteindelijk sprong Maikel van der Vleuten voor eigen publiek naar de winst. "Het is aftellen naar zondag, maar dit geeft me wel een leuk gevoel!"

Eerst foutloze was Daniel Deusser met zijn 10-jarige hengst, Otello de Guldenboom (fokker: Hugo Versnick). Het duo klokte foutloos af in 44,73 seconden. Kort na het optreden, verbeterde Steve Guerdat de foutloze chrono met zijn 11-jarige Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel).

"De eerste ronde vond ik best wel zwaar. Zeker omdat we na twee maand nu pas onze eerste zware rubriek reden. Maar het liep goed. Uitkijken naar zondag," reageert Maikel van der Vleuten nadat hij met Beauville Z N.O.P. (fokker: Pascal Habets) de chrono foutloos stopte op 42,04 seconden en zo de leiding overnam! Die prestatie wist uiteindelijk niemand te verbeteren.

Steve Guerdat volgde op de tweede plaats terwijl, Marc Houtzager de top drie afwerkte. Voor eigen publiek strandde Houtzager met Sterrehof's Dante (Canturano) op de derde trede van het podium.

Het duo werd opgevolgd door Daniel Deusser die voor bleef op Lars Kersten en Funky Fred Marienshof (Fantomas de Muze)!

Uitslag