Maartje Verberckmoes en Elke Appeltans starten met winst in Opglabbeek

Maartje Verberckmoes en Elke Appeltans starten met winst in Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek is een nieuwe week van de Easter Tour vanochtend van start gegaan. De Belgische springruiters sprongen al meteen in de kijker en schreven er de twee ochtendrubrieken op hun naam. 

In de CSI1* 1.30m proef werd er rechtstreeks tegen de klok gereden. Daar was het de Belgische Elke Appeltans die de snelste foutloze omloop wist neer te zetten met maar liefst vijf seconden voorsprong! In het zadel van Falve (v. Guccio Ex Vleut) vloog het duo over de meet in 61,00 seconden. Hiermee waren ze Skye Higgin en Amazone du Tillard (v. Kannan*Gfe) te snel af. Zij stopten de klok op 66,11 seconden. Dennis Caubergs en Cardolino Plus (v. Cardento) vervolledigden de top drie in 68,85 seconden. 

Guy Janssens en Panamera Sth (v. Jonsaunier) eindigden vierde. Cyril Fontaine en Cicero D'Epic volgden op vijf. 

Maartje Verberckmoes naar winst in Youngster rubriek 

In de Youngster Tour rubriek voor de zesjarige paarden kregen de ruiters een twee fasen special proef voorgeschoteld over de hoogte van 1.20m. Maartje Verberckmoes mocht er een volledig Belgisch podium leiden. In het zadel van Lamira ES (v. Golden Dreams) noteerde ze de winnende tijd van 33,27 seconden. Guy Janssens volgde op twee met Energy Van'T Breezerhof Z (v. Emerald Van'T Ruytershof) in 33,65 seconden. Stephanie Andries en Layla Ludine (v. Eldorado van de Zeshoek TN) werd derde en finishte in 34,58 seconden. 

Ugo Berrittella en Galaxie d'Ellipse (v. Tangelo van de Zuuthoeve) werd vierde. Noëlle van der Velde en Legend O (v. Glasgow vh Merelsnest) volgde op de vijfde plek. 

Klik hier voor de resultaten.