Loic Cannaert en Steven Verwaeren scoren op het Z-festival

Loic Cannaert en Steven Verwaeren scoren op het Z-festival

Tijdens het  Z-Festival kwamen afgelopen weekend niet alleen de veulens aan bod. Ook de jonge springpaarden lieten hun  kunnen zien. De vijf -en zesjarigen kwamen in actie op zaterdag en zondag. De podium geklasseerden ontvingen meteen een ticket voor het Wereldkampioenschap jonge springpaarden.

Bij de zesjarigen hield Loic Cannaert de concurrentie achter zich met zijn eigen gefokte E-Risingson Z (Elvis ter Putte). Op zaterdag sprong het duo het podium op op de tweede plek. Op zondag eindigde de combinatie vijfde. In de eindranking volgde Nick Van Mierop met Indiana-K  van 't Kattenheye Z (Indoktro van 't Kattenheye). Tim Franssen werkte de top drie af met onder het zadel Ghana FS Z (Glasgow van 't Merelsnest). Het paar deelde de derde plek met Marjan Poukens en Rinken Z (Riscal La Silla).

Bij de vijfjarigen won Dylano van de Heide Z (Denzel van 't Meulenhof) met Steven Verwaeren. Het fokproduct van Domien  Wouters bleef voor op Stefan Corten met Amiro B  Z (Asca Z) terwijl Jan Van Alken met Daido van 't Ruytershof (Dieu Merci van T&L) de derde plaats innam.

Alle resultaten