Leonie Peeters schittert op het podium in hoofdrubriek Opglabbeek

Leonie Peeters schittert op het podium in hoofdrubriek Opglabbeek

De 1.40m rubriek in Opglabbeek was goed gevuld met ruim 160 combinaties aan de start. Bijgevolg werd de rubriek opgesplitst en kende twee winnaars. Het eerste deel werd gewonnen door Niels Bulthuis met de KWPN-hengst, Freebird. Matthew Sampson won het tweede deel met Firefly W.

Niels Bulthuis en de 15-jarige Lupicor-zoon Freebird waren algemeen de snelste. Het paar hield als enige de chrono foutloos onder de 57 seconden. In het deel volgde Thiago Ribas Da Costa op het podium met Karel Boonen's gefokte Kassandra Van 't Heike (Epleaser Van 't Heike). Micky Morssinkhof vervolledigde het podium met Elianca (Carthino Z).

Matthew Sampson won het tweede deel met Firefly W (Nabab de Reve) en bleef in zijn deel Chloe Winchester met de KWPN-merrie, BO (Labor's VDL Indorado) voor. Voor eigen publiek sprong Leonie Peeters in het zadel van Comme One Z naar de derde plaats. 

Ook Koen Vereecke (Donna vd Windeweg Z) , Wilm Vermeir (Big Lord Carthago) en Niels Bruynseels (Furmint) sprongen zich de prijsuitreiking in.

Uitslag