Leon Binard neemt leiding over van Van Dijck in BK Junioren Waregem

Leon Binard neemt leiding over van Van Dijck in BK Junioren Waregem

Ook het Belgisch Kampioenschap voor Junioren gaat deze week door in Waregem. Hier klimt Leon Binard na de springproef van vandaag naar de leiding met zijn Enzo van 't Vennehof. Lara De Liedekerke-Meier had vandaag in de CCI3* wat pech maar is nog steeds beste Belgische.

BK Juniors

Met Enzo van 't Vennehof nam Binard de leiding in de dressuurproef met 30,3 strafpunten. Na een foutloze springproef vandaag neemt het duo de leiding over van Anne Van Dijck en Tootsie Roll. Zij kregen bij hun aanvankelijke 28,4 strafpunten vandaag 29,4 strafpunten aangerekend in de springproef en staan nu tiende. 

Lynn Eggermont klimt met Lory vh Lichterveld Z van de tiende naar de tweede plaats met 0,4 strafpunten in de springproef, haar totaal staat nu op 37,2 strafpunten. Lea Poncelet staat derde met Roxane de l'Othain met 37,6 strafpunten. Manon Dehoorne, die met Ferros Clover derde stond, werd helaas uitgesloten in het springparcours. 

CCIOJ2*-S individueel

Deze resultaten telden meteen ook mee voor de individuele en teamranking van de CCIOJ2*-S. Hier leveren de 30,3 strafpunten van Leon Binard en Enzo de derde plaats op. De Italiaanse Cecilia Magni leidt met Topsecret d'Eglefin met 22,4 strafpunten, Ben Philipp Knaak en Let's Go 122 volgen als tweede. Lea Poncelet is tweede beste Belgische in deze ranking en staat nu veertiende. 

CCIOJ2*-S team

Het Duitse team neemt de leiding over van Italië, dat naar de tweede plaats zakt. Duitsland staat op de eerste plaats met 89,7 strafpunten, Italië heeft er 99,5. Frankrijk blijft derde met 88,7 strafpunten terwijl België van 5 naar 4 klimt. 

CCI3*-S

De beste Belgische in deze proef is Lara De Liedekerke-Meier met Ducati d'Arville. Zij begonnen goed met een mooie derde plaats, maar de springproef van vandaag voegde daar 4 strafpunten aan toe. Met 30,8 strafpunten staat het duo nu achtste. De leiding is momenteel voor Sophie Leube met Scarlet K voor Duitsland met 26 strafpunten, landgenoot Calvin Böckmann volgt. 

CCI2*-S

Hier is Virginie Caulier met Hobama de la Baille Rouge momenteel de beste Belgische combinatie. Zij staan nu tweede met 30,8 strafpunten, enkel de Nederlandse Merel Blom en Crossborder Radar Love doen beter met 29 strafpunten. Ingrid Klimke volgt met Scrabble 15 op de derde plaats, Tine Magnus houdt voor ons land de vijfde plaats in handen. Lara De Liedekerke-Meier staat hier zevende, Steve Van Winkel is achtste. Geert Adriaensen heeft de tiende plaats in handen. 

Klik hier voor alle resultaten.