Leon Binard lijnrecht naar overwinning in BK Eventing Juniors in Waregem

Leon Binard lijnrecht naar overwinning in BK Eventing Juniors in Waregem

Leon Binard heeft vandaag het Belgisch Kampioenschap Eventing voor Junioren op zijn naam gezet met Enzo van 't Vennehof. Het duo nam na de springproef van gisteren de leiding over, en wist deze vandaag te behouden. 

Met 31,9 strafpunten kwam Binard vandaag uit de afsluitende cross country. Hiervan waren 1,6 punten uit de cross vandaag. Lea Poncelet volgde als tweede met Roxane de l'Othain, zij finishten met 39,6 strafpunten. Poncelet stond gisteren nog derde, maar Lynn Eggermont (die gisteren tweede stond) had wat pech in de cross country en finishte als zevende. De derde plaats was nu voor Camille Delvaux met Belissimo Boy K. 

CCIOJ*-S

In het internationale resultaat van deze rubriek ging de overwinning naar Duitser Ben Philipp Knaak met Let's Go 122. Zij namen de leiding met 25,3 strafpunten. Salome Poisson werd tweede met April des Ajoncs, Camille Couesnon werd derde. Leon Binard pakte hier de vierde plaats, Lea Poncelet eindigde als negende. 

CCIOJ*-S team

Het Duitse team wist te winnen met 101,3 strafpunten, 3,1 punt minder dan Frankrijk. Nederland werd uiteindelijk derde, België eindigde als vijfde.

CCI2*-S

Ingrid Klimke kon deze rubriek winnen met Scrabble 15. Met 31 strafpunten hielden ze hun resultaat van gisteren aan en namen zo de eerste plaats over van de Nederlandse Merel Blom met Crossborder Radar Love. Zij werd nu derde met 34,6 strafpunten. De tweede plaats was voor Duitser Kai-Steffen Meier met Charming Chacco, zij klommen van plaats 18 naar 2. Rob Everaert werd met Nimble vh Eksterhof beste Belg. Hij finishte als zesde. Manon Minner werd zevende, Karin Donckers achtste. 

Klik hier voor alle resultaten.