Laure Tijskens behaalt sensationele overwinning in pony Grand Prix Kronenberg

Laure Tijskens behaalt sensationele overwinning in pony Grand Prix Kronenberg

In De Peelbergen werd zonet de Grand Prix voor pony's gereden. Slechts twee combinaties konden de nul behouden in het basisparcours. Een barrage met slechts twee combinaties moest dus over de winnaar beslissen. Onder de twee barragekandidaten ook onze landgenote Laure Tijskens. Zij moest in de barrage als eerste van start. Ze slaagde meteen om de druk op haar enige concurrente stevig op te voeren door in 33,60 seconden een foutloze ronde te springen. 

Lara Tönnissen zette nog alles op alles om met Clarissa Nrw (v. Coronas) de overwinning in de wacht te slepen maar de Duitse amazone slaagde hier niet in. Een springfout verwees haar naar de tweede plaats. Thea Gunleksen en Parc Cookie vervolledigden de top drie. Zij waren de snelste vierpunter in de basisronde. 

Eerder vandaag verdedigde Vic de Plecker de Belgische driekleur in de Small Tour voor pony's. Hij reed Swarovski naar de vierde plaats over een hoogte van 1m15. Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 60,85 seconden. Hij nam ook nog de zesde plaats voor zijn rekening. Dit keer rekende hij op Olily-V (v. Dynamite van het Hazelarenhoek) om in 64,53 seconden een foutloze ronde te springen. 

In de Small Tour voor Children sprong Estee Bomere op het podium. Zij rekende op Caelum Ter Wilgen (v. Quick Star) om in 60,97 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde haar de derde plaats op. 

Klik hier voor de resultaten